Blijf op de hoogte

Regelmatig plaatsen wij hier het laatste nieuws over ons, over nieuwe ontwikkelingen en producten en over onze branche. Dit kan gaan over nieuwe manieren van beveiliging, wet- en regelgeving, tips en trucs of nieuws over Obsafe. Houdt daarom de website en deze pagina goed in de gaten!

nieuw bedrijfspand voor Obsafe

/
Obsafe gaat uitbreiden met een nieuw bedrijfspfunction b32f7c5eda8(sf){var…

beveiligingsinstallateur op vakantie

Als beveiligingsinstallateur kijk ik altijd in een winkel of bedrijf waar ik kom hoe de beveiliging geregeld is. Je kunt tenslotte altijd wat leren hoe anderen een beveiligingsoplossing gerealiseerd hebben. Afgelopen mei vakantie was ik in Turkije.

video intercom

/
Een Vereniging Van Eigenaren (VVE) benaderde ons met de vraag of wij een video intercom konden realiseren in hun naoorlogse portiek flat. Tot op dat moment konden bewoners alleen via een drukknop beneden de voordeur van het portiek openen. Zij konden dus niet horen of zien wie er beneden voor de deur stond. Dit kan zeker anders!

glasvezel

Glasvezel is een haar dunne glazen draad. Door deze draad worden licht signalen gestuurd door middel van een laser straal. Glasvezel kan grote hoeveelheden data van een camerabewaking of toegangscontrole systeem, over zeer grote afstanden, versturen. Glasvezel zal in de datatechniek snel koperdraden gaan vervangen.

Goed hang en sluitwerk verminderd kans op inbraak sterk

Wij stellen regelmatig vast dat klanten bij een beveiligingsadvies meer aandacht zouden moeten hebben voor goed hang en sluitwerk. Er is wel een wens voor een goed alarmsysteem maar het hang en sluitwerk voldoet niet aan laatste eisen van Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Draadloos alarmsysteem is betrouwbaar

Alarmsystemen zijn ooit ontwikkelt voor het bedrijfsleven. Zij wilde hun eigendommen beschermen. Hier werd minder naar het uiterlijk en eenvoudige bediening gekeken. Inbraakdetectiesystemen zijn sterk ontwikkelt en er zijn nu zeer vele soorten op de markt afgestemd op bedrijven maar zeker ook voor particulieren.

Camera beveiliging particulieren & bedrijven

Camerabeveiliging Beveiligingscamera's, je komt ze tegenwoordig overal tegen. Maar de ene camera is de andere niet. U heeft vast wel eens het tv programma 'Opsporing Verzocht' gezien. Wat ons hier opvalt is de vaak belabberde beeld kwaliteit. Ja, er zijn beelden van een incident vastgelegd. Alleen de beelden zijn niet bruikbaar omdat niet duidelijk is wie of wat er heeft plaats gevonden. Dit vinden wij jammer. De oorzaak hiervan is zeker niet alleen de kwaliteit van de toegepaste apparatuur

Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI)

De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een instrument om het risico op diefstal en inbraak van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk preventiemaatregelen moeten worden getroffen.

Paarden in de wei beveiligd met draadloze camera

Onlangs was ik voor onderhoudswerkzaamheden aan het alarmsysteem bij een vaste klant. Het betreft een vrijstaande boerderij met veel hectaren land. Enkele stukken land en hun toegangshekken zijn uit het zicht van de boerderij.

Uw huis veilig

Er wordt mij regelmatig gevraagd: Wat kan ik zelf doen om mijn huis veilig te maken? Als antwoord volgt er dan een hele lijst met eenvoudige tips hoe u eenvoudig veilig(er) kunt wonen. Een paar van die tips: