Camera beveiliging wooncomplex

Stichting Ouderen Rotterdam (SOR) verhuurt in Rotterdam diverse senioren woningen. De Berlagehof is een nieuw wooncomplex met een centrale hal en fietsenstalling. Uit de fietsenstalling werd met regelmaat fietsen gestolen. Obsafe werd advies gevraagd hoe dit een halt toe te roepen. Als eerste is het advies gegeven om de bewoners te informeren de fietsenstalling altijd goed af te sluiten. Er was namelijk geen inbraakschade na een diefstal hetgeen vaak betekent dat er stiekem meegelopen wordt achter een bewoner.

Ten tweede heeft Obsafe camerabewaking toegepast rond de in- en uitgangen van de fietsenstalling.

De camera’s zijn bewust goed zichtbaar om fietsendieven te ontmoedigen. En dit werkt! Na het aanbrengen van de beveiliging stopten de diefstallen. De bewoners beheren zelf het systeem. Zij bepalen wie er toegang heeft tot de opgenomen beelden.

Reactie bewonersvereniging

De heer De Jonge is voorzitter van de bewonersvereniging en vertelt: “Onlangs was er een inbraak in onze centrale recreatieruimte. Een camera bewaakt deze doorgang. Ik ben op zoek gegaan naar de beelden en vond de dader op camerabeeld. De wijkagent was blij met onze opgenomen beelden, hij herkende de dader! Case closed!

Camerabeveiliging

Wooncomplex ‘De Klapwiek’ heeft in navolging van “De Berlagehof’ en ‘De Binnenhoftoren’ op advies van Obsafe ook gekozen voor camerabeveiliging in en rond het wooncomplex.

Huismeester Sander van Dam aan het woord: “In ‘De Klapwiek’ zijn de bewoners blij met de camerabewaking rond en in het gebouw. Regelmatig krijg ik een verzoek van de bewonerscommissie om beelden terug te kijken naar aanleiding van een incident. De camera’s in de centrale hal werken ook nog eens preventief. Het aanbellen door kwaadwillenden is nu gelukkig afgelopen.”