Van analoog naar digitaal.

Er zijn nog veel bedrijven die analoge beveiligingscamera’s in gebruik hebben. De beelden, van dit type camera’s, wordt via een coax kabel verstuurd naar de recorder. De stroom voorziening word apart aan de camera aangesloten. Moderne camera’s zijn digitaal, IP camera’s,  en maken gebruik van een gecombineerde data en stroom kabelaansluiting.

Analoge camera’s kunnen over grotere kabellengtes hun beelden versturen ten opzichte van digitaal. Boven de 100 meter krijgen IP camera’s het moeilijk waar analoge camera’s nog prima werken. Maar ja, de  beeldkwaliteit van een analoge camera is echt stukken minder dus verdwijnen deze nu snel uit beeld.

Maar wat nou als je ooit geïnvesteerd hebt in analoge camera’s die met grote lengtes coax zijn verbonden? “moet dan alle coaxkabel vervangen worden voor data kabel?” Vraagt een ondernemer aan mij. Dat kan maar dat hoeft zeker niet! Er zijn nu prima oplossingen om met hergebruik van coax en stroom kabel een modern camerabewakingssysteem te realiseren met full HD beeldkwaliteit. Ook een combinatie van analoge en digitale camera’s in mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld gefaseerd het camera systeem opwaarderen.

Bij een van onze klanten hebben wij dit ook gedaan. Als eerste hebben wij de opname apparatuur vervangen voor zogenaamde hybride DVR recorders. Hier kunnen analoge en digitale camera’s aan gekoppeld worden. Alle bestaande camera’s werden hieraan gekoppeld. Klant kon direct gebruik maken van een moderne app op zijn telefoon om live en opgenomen beelden te raadplegen. We hebben een defecte analoge camera vervangen voor een digitaal type. Uit ervaring weten wij dat het verschil in beeld kwaliteit echt enorm is. De reactie van de klant is overal het zelfde: “deze beeldkwaliteit wil ik overal”. Het plan om gefaseerd alle camera’s te vervangen was hierna geboren!

Heb je nog een oud camerasysteem en zie je op tegen de hoge kosten van vernieuwen? Laat mij je informeren over de mogelijkheden van gefaseerd ombouwen.