Omdat we nu veel thuiswerken, zijn bedrijfspanden vaker het doelwit van inbraken. De mix van donkere dagen en rustige bedrijventerreinen is ideaal voor veel gelegenheidsinbrekers en professionele bendes. Elke dag opnieuw zijn ruim 40 ondernemers* het slachtoffer van diefstal en inbraak. Het nemen van maatregelen om inbraak te voorkomen is dus geen overbodige luxe.

Inbrekers hebben het gemunt op bedrijven die (langdurig) gesloten zijn. Werken uw medewerkers thuis of is uw bedrijf gesloten zorg dan zeker voor goede beveiligingsmaatregelen. Plaats bijvoorbeeld (extra) beveiligingscamera’s en bewegingssensoren en sluit deze aan op het beveiligingssysteem.

Inbraak voorkomen door inbrekers in de spotlight te plaatsen

Inbrekers worden niet graag gezien. Om inbraak te voorkomen plaats je ze dus juist in de spotlights. Gebruik daarvoor verlichting, maar ook lichtsterke beveiligingscamera’s. Lichtsterke camera’s leveren haarscherpe beelden ook in het donker.

Zicht bij weinig licht

Beveiligingscamera’s hebben licht nodig om te kunnen zien, net als ons oog. Bij een heldere, maar maanloze nacht is er weinig licht. We hebben het dan over lichtomstandigheden lager dan 0,002 lux. Dat maakt ‘kijken’ in het donker erg lastig. Ook voor reguliere beveiligingscamera’s. Je kunt deze camera’s helpen door lichtbronnen te plaatsen, maar er zijn andere opties. Wij maken in moeilijke lichtomstandigheden graag gebruik van 2 camera’s uit het Hikvision assortiment vanwege hun bijzondere prestaties in het donker.

Voor bewakingsbeelden over afstanden tot 40 meter is dat de Hikvision ColorVu-beveiligingscamera. Met een super diafragma van F1.0 en een geavanceerde sensor halen deze intelligente camera’s 4x zoveel licht naar binnen als een conventionele camera. Dat levert zelfs in het donker heldere camerabeelden in kleur op. Het lijkt alsof de beelden in daglicht zijn opgenomen.

Zien in het donker met Hikvision ColorVu

Heeft u over grotere afstanden bewakingsbeelden nodig bij weinig ligt, dan zetten we in op de Hikvision DarkFighter camera serie. Dit type camera wordt vaak toegepast voor het bewaken van open omgevingen zoals havens, pleinen en parkeerplaatsen.

Hikvision Darkfighter camera vs conventionele camera

 

Zicht in totale duisternis

Maar wat als het echt aarde donker is en er geen licht meer op de sensor valt? Als er geen omgevingslicht is dan komen infrafroodcamera’s in actie. Het infrarood licht van de camera wordt gereflecteerd door objecten, waarna het door de camerasensor wordt omgezet in een scherp zwart-wit beeld. Wilt u ook in het donker beveiligingsbeelden in kleur. Geen probleem. De Hikvision DarkFighterX camera serie combineert de voordelen van de darkfighter camera met infrarood technologie. Zo wordt zelfs in de meest beperkte lichtomstandigheden kleurenbeelden weergegeven.

Zicht bij moeilijke weersomstandigheden

Niet alleen de lichtomstandigheden, maar ook het weer kan het beveiligingscamera’s moeilijk maken. Denk aan regen, mist of sneeuw. Als u beveiligingsbeelden wilt maken in de meest uitdagende omstandigheden, kies dan voor thermische camera’s. Dit type camera maakt geen gebruik van licht, maar van warmtestraling of thermische straling. Doordat indringers lichaamswarmte uitstralen kunnen thermische camera’s hen makkelijk detecteren. Ook wanneer ze zich bijvoorbeeld door struiken bewegen om ongezien te blijven.

Inbraak voorkomen met Bewegingssensoren

Een andere manier  om inbraak te voorkomen is het gebruik van bewegingssensoren.  Bewegingssensoren registeren iedere beweging op een groot terrein, zelfs vanaf grote hoogte of achter objecten. De bewegingssensoren kunnen een signaalgeven aan uw alarmssysteem, maar bijvoorbeeld ook inbrekers direct vol in de schijnwerpers zetten door de verlichting in te schakelen.

Inbraak voorkomen met een Alarmsysteem

Uiteraard is een goed alarmsysteem een essentiële schakel in het voorkomen van inbraak. Moet u uw alarmsysteem met een toegangscode in- en uitschakelen, wijzig deze code dan regelmatig. Zeker wanneer een medewerker uit dienst gaat. In de praktijk blijken bedrijven de codes haast nooit te veranderen. Daarmee loopt u onnodig veel risico op inbraak.

Weet u dat u, ondanks de beste intenties, uw codes niet vaak genoeg wijzigt overweeg dan een upgrade van uw alarmsysteem naar een systeem dat gebruik maakt van een elektronische sleutel. Een veiligere oplossing met minder poespas.

Bescherm uw bedrijf tegen inbraak en diefstal

Iedere onderneming heeft aantrekkelijke spullen, van aanhangwagens tot zonnepanelen, dus ook uw onderneming kan doelwit zijn. Wilt u geen risico lopen? Schakel een deskundig adviseur in om te helpen uw bedrijf te beschermen tegen inbraak en diefstal.

Obsafe is een VEB-erkend beveiligingsbedrijf dat werkt met de VRKI – risicoklassen. Zo bent u verzekerd van een deskundig advies en kwalitatieve beveiligingsoplossingen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *