Wat gaat het jaar 2021 ons brengen? Hadden we maar een glazen bol. Toch is het niet alleen maar koffiedik kijken. Veel ontwikkelingen in de (camera)beveiliging komen voort uit algemene technologische ontwikkelingen. Die ontwikkelingen gaan al jaren hard en de groei zet door. Op het vlak van beveiligingstechniek zien we dan ook een aantal mooie ontwikkelingen. We zetten er drie op een rijtje.

 

Intelligente camera’s voor meer dan beveiligen

De technologische ontwikkelingen in beveiligingscamera’s gaan hard. Beveiligingscamera’s kunnen steeds meer, wat maakt dat ze ook voor andere toepassingen dan beveiliging heel waardevol zijn.

Je ziet beveiligingscamera’s dan ook steeds vaker terug in een andere of gecombineerde rol. Denk bijvoorbeeld aan dwaaldetectie in zorgcentra of procesoptimalisatie bij productiebedrijven.

Ingegeven door de actualiteit ontstaan steeds weer nieuwe toepassingen. Thermische camera’s kunnen nu bijvoorbeeld ook worden ingezet voor temperatuurscreening bij mensen.  En slimme camera’s sturen bezoekersstromen binnen in een pretpark of dierentuin, zodat er zich geen grote groepen mensen vormen.

De ontwikkelingen gaan door en de toepassingsmogelijkheden blijven groeien. Om met de woorden van de Griekse filosoof Heraclitus te spreken ‘Verandering is de enige constante’. Ook als het op beveiligingstechniek aan komt. De grootste uitdaging zit misschien wel in het optimaal gebruiken en koppelen van systemen.

 

Complete beveiliging in een app

App integratie is een andere technologische ontwikkeling. Het kon ook niet uitblijven. Voor ieder systeem is tegenwoordig wel een app. En door de veelvoud aan apps ben je het overzicht op je telefoon of tablet al snel kwijt.  Daarom zien we nu de ontwikkeling dat meerdere beveiligingstoepassingen worden geïntegreerd in een overzichtelijke app. Op dit moment is deze oplossing nog merk gebonden, maar we verwachten dat in de nabije toekomst meerdere systemen gecombineerd kunnen worden in 1 app.

Zonne-energie

Duurzame stroombronnen maken hun opmars. Ook in de beveiliging. Beveiligingscamera’s kunnen nu worden voorzien van een zonnepaneel. Ideaal voor afgelegen terreinen waar geen stroomvoorziening voorhanden is. Ook voor tijdelijke oplossingen is het systeem ideaal, omdat er geen kabels getrokken hoeven worden.

Hikvision Solar camera

Up-to-date beveiliging

Alle ontwikkelingen zijn prachtig, maar zijn pas van waarde als systemen up-to-date blijven. Met alleen installeren ben je er niet. Het niet tijdig uitvoeren van updates zorgt dat het systeem kwetsbaar wordt en minder betrouwbaar.  Zorg dan ook altijd voor frequente updates en onderhoud.

 

Doen uw systemen wat ze moeten doen op het moment dat u ze nodig heeft?

Voorkom verrassingen en zorg dat uw beveiligingssystemen doen wat ze moeten doen. Neem contact op met Harry Velthoven van Obsafe voor een risico-analyse, beveiligingsadvies of een offerte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *