camerabeveiliging Industrie

Camerabeveiliging is essentieel in de Industrie. Industriële bedrijven hebben te maken met risico’s die uiteenlopen van inbraak en diefstal tot brand. Maar ook bij het signaleren van verstoringen en het bewaken van kwaliteit spelen camera’s een rol.

Grote terreinen volledig in beeld

In de Industrie gaat het om grote objecten en terreinen. De uitdaging is het terrein en gebouw zo in te richten dat er geen blinde vlekken in de beveiliging zijn. De beveiligingsbehoeften wisselen per gebied. In de Industrie bestaat het beveiligingssysteem dan ook uit een combinatie van oplossingen.

Indringers buiten houden

Niet alleen zijn de terreinen groot, het is in de Industrie ook een komen en gaan van medewerkers, leveranciers en bezoekers. Gewenste bezoekers moeten snel toegang krijgen, maar ongewenste gasten moeten buiten worden gehouden. Beveiligingscamera’s en toegangscontrolesystemen maken precies dat mogelijk. Op de terreingrenzen, maar ook op gevoelige locaties daarbinnen, zoals de afdeling Research of de opslag van gevaarlijke stoffen.

Snelle toegang op basis van kenteken

Medewerkers die hannesen met hun druppel of leveranciers die onverstaanbaar zijn over de intercom veroorzaken oponthoud aan de toegangspoorten. Met behulp van ANPR camera’s kan snel toegang worden verleend tot het bedrijfsterrein of specifieke zones. De camera’s lezen het kenteken van een voertuig. Op basis van hun kenteken en de daaraan toegekende rechten krijgen medewerkers, gasten of leveranciers automatisch toegang tot het terrein of een specifieke locatie. Zonder uit te stappen of op een knop te drukken.

Scherpe beelden zelfs in het donker

Niet elk deel van een terrein of gebouw is even goed verlicht. Soms liggen er materialen opgeslagen die in het donker weinig licht reflecteren, zoals bijvoorbeeld autobanden. Deze locaties zijn lastig scherp in beeld te brengen voor conventionele camera’s. Op extreem donkere locaties zetten we daarom de nieuwste generatie beveiligingscamera’s in; de ColorVu camera’s van Hikvision. Deze camera’s leveren in de donkerste gebieden heldere, kleurrijke beelden in hoge resolutie. Zo houden beveiligingsmedewerkers dag- en nacht goed zicht op wat er gebeurt op het hele terrein.

Procesbewaking en – automatisering

Bewaking gaat verder dan het buiten houden van indringers. Ook een ongewenst voorwerp in de productielijn of stagnatie in het productieproces is kostbaar. Door camerabewaking op strategische punten in de productielijn op te nemen houdt een procesoperator in een oogopslag zicht op het volledige productieproces.

In combinatie met slimme software is automatisering in het proces mogelijk. Bereikt bijvoorbeeld een tank een kritische waarde, dan kan volledig automatisch een ventiel worden afgesloten en het vulproces worden stilgelegd.

Brand voorkomen met camerabeveiliging

In het geval van brand is voorkomen altijd beter dan genezen. Want zeker in de Industrie loopt de schade al snel in de miljoenen. Voor het vroegtijdig signaleren van brand maken we gebruik van Thermografische camera’s. Dit type beveiligingscamera detecteert temperatuurschommelingen en geeft bij een vooraf ingestelde temperatuurafwijking een signaal of zet een blusactie in gang. Zo wordt een beginnende brand snel opgespoord en gedoofd. Daarmee blijft de schade beperkt en is de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.

Beveiligingssystemen updaten juist in de industrie

Veiligheid stopt natuurlijk niet met de aanschaf van een beveiligingssysteem. Veiligheid is een continuproces. Systemen moeten up-to-date worden gehouden en hebben periodiek een upgrade of uitbreiding nodig. Wanneer een locatie anders wordt ingericht of uitgebreid moet in die aanpassing ook het beveiligingssysteem worden meegenomen. Daarom biedt Obsafe naast advies en plaatsing haar klanten ook een servicepakket voor het beheer en onderhoud van de beveiligingssystemen. Nieuwe functies kunnen worden toegevoegd of een systeem uitgebreid.

U wilt toch ook geen schade door inbraak, brand of verstoring van het productieproces?

Obsafe is gespecialiseerd in beveiligingssystemen op maat voor de Industrie. Neem contact op met Harry Velthoven voor een oplossing op maat voor uw bedrijf.