Hikvision ColorVu serie

Zie je de persoon in onderstaand beeld?

Beeld coventionele beveiligingscamera

Moest jij ook twee keer kijken? Dit is toch het beeld dat de meeste beveiligingscamera’s leveren.

Stel nu dat de persoon in dit beeld een verdachte is. Aan de hand van welke kenmerken kan deze verdachte dan worden opgespoord? Dat wordt lastig. Je kunt in dit beeld niet eens onderscheiden of het man of een vrouw is.

 

Hikvision ColorVu beveiligingscamera

Nu hetzelfde beeld gemaakt in het donker, maar dan met een Hikvision ColorVu beveiligingscamera.

Beeld Hikvision ColorVu beveilingscamera

De Hikvision ColorVu beveiligingscamera’s leveren ook in de nacht haarscherpe beelden in kleur. Verdachte personen worden zo razendsnel opgemerkt. Het beveiligingsteam kan direct ingrijpen. Zijn de beelden later nodig om een verdacht persoon of voertuig te kunnen identificeren, dan heb je alle noodzakelijke details.

Conventionele vs ColorVu beveiligingscamera

Meer weten over de beveiligingsmogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Wat gaat het jaar 2021 ons brengen? Hadden we maar een glazen bol. Toch is het niet alleen maar koffiedik kijken. Veel ontwikkelingen in de (camera)beveiliging komen voort uit algemene technologische ontwikkelingen. Die ontwikkelingen gaan al jaren hard en de groei zet door. Op het vlak van beveiligingstechniek zien we dan ook een aantal mooie ontwikkelingen. We zetten er drie op een rijtje.

 

Intelligente camera’s voor meer dan beveiligen

De technologische ontwikkelingen in beveiligingscamera’s gaan hard. Beveiligingscamera’s kunnen steeds meer, wat maakt dat ze ook voor andere toepassingen dan beveiliging heel waardevol zijn.

Je ziet beveiligingscamera’s dan ook steeds vaker terug in een andere of gecombineerde rol. Denk bijvoorbeeld aan dwaaldetectie in zorgcentra of procesoptimalisatie bij productiebedrijven.

Ingegeven door de actualiteit ontstaan steeds weer nieuwe toepassingen. Thermische camera’s kunnen nu bijvoorbeeld ook worden ingezet voor temperatuurscreening bij mensen.  En slimme camera’s sturen bezoekersstromen binnen in een pretpark of dierentuin, zodat er zich geen grote groepen mensen vormen.

De ontwikkelingen gaan door en de toepassingsmogelijkheden blijven groeien. Om met de woorden van de Griekse filosoof Heraclitus te spreken ‘Verandering is de enige constante’. Ook als het op beveiligingstechniek aan komt. De grootste uitdaging zit misschien wel in het optimaal gebruiken en koppelen van systemen.

 

Complete beveiliging in een app

App integratie is een andere technologische ontwikkeling. Het kon ook niet uitblijven. Voor ieder systeem is tegenwoordig wel een app. En door de veelvoud aan apps ben je het overzicht op je telefoon of tablet al snel kwijt.  Daarom zien we nu de ontwikkeling dat meerdere beveiligingstoepassingen worden geïntegreerd in een overzichtelijke app. Op dit moment is deze oplossing nog merk gebonden, maar we verwachten dat in de nabije toekomst meerdere systemen gecombineerd kunnen worden in 1 app.

Zonne-energie

Duurzame stroombronnen maken hun opmars. Ook in de beveiliging. Beveiligingscamera’s kunnen nu worden voorzien van een zonnepaneel. Ideaal voor afgelegen terreinen waar geen stroomvoorziening voorhanden is. Ook voor tijdelijke oplossingen is het systeem ideaal, omdat er geen kabels getrokken hoeven worden.

Hikvision Solar camera

Up-to-date beveiliging

Alle ontwikkelingen zijn prachtig, maar zijn pas van waarde als systemen up-to-date blijven. Met alleen installeren ben je er niet. Het niet tijdig uitvoeren van updates zorgt dat het systeem kwetsbaar wordt en minder betrouwbaar.  Zorg dan ook altijd voor frequente updates en onderhoud.

 

Doen uw systemen wat ze moeten doen op het moment dat u ze nodig heeft?

Voorkom verrassingen en zorg dat uw beveiligingssystemen doen wat ze moeten doen. Neem contact op met Harry Velthoven van Obsafe voor een risico-analyse, beveiligingsadvies of een offerte.

Brandpreventie door broeidetectie

Duurzaamheid is hot. Het belang van recycling groeit. Voor afvalverwerkers zijn het dan ook mooie tijden. Maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het risico op brand bij afvalverwerkers is groot. Zo groot dat het merendeel van de verzekeraars afvalverwerkende bedrijven niet meer wil verzekeren. Een grote brand leidt in veel gevallen dan ook tot een faillissement.

Doordat verzekeraars het massaal af laten weten draagt een afvalverwerker het complete brandrisico zelf. De veiligheid van het personeel waarborgen, de continuïteit in de bedrijfsvoering vasthouden en de hoge kosten die herbouw na brand met zich meebrengt komen allemaal op de schouders van het recyclingbedrijf terecht. Het is dan ook niet vreemd dat de helft van de afvalverwerkende bedrijven binnen 3 jaar na een grote brand het faillissement moet aanvragen. Het voorkomen van brand is dan ook essentieel.

Broeidetectie voorkomt brand bij afvalverwerker

Brand in een afvalberg begint meestal met broei. Door detectie van zogenaamde hotspots kan al worden ingegrepen voor de brand uitbreekt en daarmee wordt het brandrisico tot een minimum beperkt. Er zijn verschillende methodes om broei op te sporen. Een van de meest efficiënte manieren van broeidetectie is het gebruik van een thermische camera. De camera neemt een onverwachte temperatuurstijging in een afvalberg direct waar, waardoor ingegrepen kan worden voor de broei over gaat in brand.

Obsafe is gespecialiseerd in beveiligingssystemen op maat voor afvalverwerkers.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf. Neem dan contact op met Harry Velthoven voor meer informatie.